Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان  - لیره ترکیه برای چهارمین روز متوالی با افزایش هزینه‌های واردات انرژی این کشور در پی افزایش قیمت نفت و گاز که ناشی از خطرات ژئوپلیتیکی مناقشه اوکراین است، به زیان خود ادامه داد.

براساس گزارش خبرگزای بلومبرگ،  ارزش لیره ترکیه امروز (چهارشنبه) بازهم کاهش پیدا کرد و به ۱۳۸۲۳ به ازای هر دلار رسید که پس از روبل روسیه بدترین قیمت در بین همتایان خود در بازار‌های نوظهور است، بازار ملی که در فرآیند پیشرفت قرار دارد و دارای نقد شوندگی در بدهی‌های محلی و بازار سهام است، از طرفی با برخی تغییرات در سیستم مقرراتی و بازارها روبروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأثیر منفی بالقوه بر درآمد‌های گردشگری ممکن است فشار بر نیاز‌های ارز خارجی ترکیه را افزایش دهد. آمار‌های رسمی حاکی از آن است که حدود یک سوم گردشگرانی که در سال گذشته به ترکیه سفر کرده اند از دو کشور روسیه و اوکراین بوده اند.

از ژانویه گذشته لیره ترکیه بیش از ۵۷ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است و این سقوط منجر به افزایش قیمت‌های محصولات مصرفی ترکیه شده و کالا‌هایی مانند روغن آفتابگردان طی یک سال شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت آن بوده اند.

از ابتدای ماه دسامبر، بانک مرکزی ترکیه حداقل ۲۰ میلیارد دلار از ذخایر خارجی خود را برای تقویت پول ملی این کشور خارج کرده است. حتی رسانه‌های وفادار به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه این اقدام او را یک ضربه بزرگ اعلام کرده اند. به گفته کارشناسان قوی‌ترین ضربه را اردوغان وقتی خورد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در ۲۳ دسامبر گذشته از افزایش اخیر نرخ بهره بانک مرکزی روسیه دفاع و اعلام کرد بدون آن روسیه نیز مانند ترکیه می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لیره ترکیه قیمت نفت مناقشه اوکراین لیره ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت طلا در بازار جهانی باز هم کاهش یافت. آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد اونس طلا با کاهش ۵ دلاری به نرخ ۲ هزار و ۳۳۱ دلار کاهش یافت. این رقم، کاهش ۰‌۱ درصدی قیمت طلا را نشان می‌دهد.

کاهش قیمت طلا در حالی است که گزارش‌ها از روند بازار جهانی طلا، همچنان از رشد ۱۱ دلاری قیمت طلا در طول یک هفته گذشته و ۱۰۰ دلاری را در طول یک ماه گذشته حکایت دارد.

بنا به این گزارش، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی ایالات‌متحده در ماه گذشته مطابق با پیش‌بینی‌ها ۰.۳ درصد افزایش یافت و بعید است انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را تا سپتامبر متوقف کند، تغییر دهد. کاهش نرخ بهره جذابیت نگهداری شمش‌های بدون بازده را افزایش می‌دهد.

انجمن طلای کشور چین اعلام کرد مصرف طلای چین در سه ماهه اول نسبت به سال گذشته نزدیک به ۶ درصد افزایش یافته است. دلالان طلا در هند هفته گذشته برای اولین‌بار طی دو ماه، به دلیل عقب نشینی قیمت‌های داخلی خریداران را جذب کردند.

سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و رشد را در سه ماهه نسبت به دو ماه اول کاهش داد و تردیدها را در مورد قدرت بهبود دومین اقتصاد بزرگ جهان افزایش داد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901194

دیگر خبرها

  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده