Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بورس بازهم منفی بسته شد

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۵۵۱۳ واحدی معادل ۰.۴۳ درصد، به یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۷۹۶ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز نیز نماگر کل بورس با افت 3572 واحدی مواجه شد.

شروط پنج‌گانه هیأت مدیره فرابورس برای درج سرخابی‌ها این روزها قرار است، نماد معاملاتی دو باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس موسوم به سرخابی‌ها در بازار پایه فرابورس درج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این دو شرکت به عنوان شرکت سهامی عام نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده‌اند. گرچه حسین قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی خبر داده است که تا 15 اسفند ماه حتماً دو شرکت استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس درج می‌شوند و مردم می‌توانند با خرید سهام این دو باشگاه از طریق صرف سهام در افزایش سرمایه دو شرکت مشارکت کنند، اما میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد هیأت مدیره شرکت فرابورس ایران با هدف حمایت از انجام اصلاحات بنیادین در راهبری، ارتقاء شفافیت و بهبود حاکمیت شرکتی باشگاه پرسپولیس و استقلال و با توجه به وظیفه قانونی خود در مورد حفاظت از سرمایه آحاد سرمایه‌گذاران جلسه تشکیل داده و تصویب کرد که پس از رفع شروط پنج‌گانه درج نماد این دو شرکت انجام شود.   در این زمینه یک مقام آگاه به فارس خبر داد، از موانع مهم درج نماد سرخابی‌ها در فرابورس شفاف نبودن صورت‌های مالی و بندهای حسابرسی فراوان در صورت‌های مالی دو شرکت است، یعنی هنوز ابهامات زیادی وجود دارد از جمله مهمترین ابهامات آن بدهی مالیاتی دو شرکت، بدهی بابت قرارداد با مربیان و بازیکنان سابق و همچنین بخشی از پول‌ها و اسناد مالی که در سال‌های قبل توسط مدیران شرکت‌ها برداشته شده و به شرکت برگشت نشده است. از طرفی گفته می‌شود دو باشگاهی که از طرف شهرداری برای تمرین بازیکنان باشگاه‌ها در نظر گرفته شده در واقع انتقال مالکیت صورت نگرفته و فقط حق استفاده از تمرین برای دو باشگاه را در نظر گرفته‌اند. از طرفی به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی ارزش اعلام شده دو باشگاه که برای استقلال 1800 میلیارد تومان و برای پرسپولیس 3200 میلیارد تومان اعلام شده است، 70 درصد از این ارقام مربوط به برند تجاری دو باشگاه است، در حالی که باز گفته می‌شود هنوز این برندها ثبت نشده‌اند و مسأله مهم امتیاز حق پخش مسابقات ورزشی این دو باشگاه در ابهام قرار دارد. به هر حال قرار است دو باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس بعد از 20 سال مطرح شدن برای واگذاری در قالب مشارکت مردم در افزایش سرمایه دو شرکت از طریق صرف سهام در فرابورس درج و به مردم واگذار شود. مصوبه مجلس برای الزام قانونی شرکت‌ها در پرداخت سود سهام از طریق سجام

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس از مصوبه مجلس برای الزام قانونی شرکت‌های بورسی برای پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام خبر داد و گفت: اگر سود شرکت‌ها از هر طریق به جز سجام به حساب سهامداران پرداخت شود؛ ناشر مکلف به پرداخت مبلغ سود با ٢٠ درصد جریمه می‌شود. علیزاده به اعتراض سهامداران نسبت به مهلت هشت ماهه شرکت‌ها برای واریزی سود اشاره کرد و گفت: باید اقدامی صورت گیرد تا زمان پرداخت سود شرکت‌ها به حداقل زمان ممکن کاهش پیدا کند. وی ادامه داد: مذاکراتی را در این خصوص انجام خواهیم داد که اگر اجرای آن امکان پذیر باشد، به طور حتم به بند الحاقی پرداخت سود شرکت‌ها از طریق سجام اضافه خواهد شد.

دو بانک دولتی چین تامین مالی خرید مواد خام از روسیه را محدود کردند

به نقل از راشاتودی: گفته می شود بزرگ ترین موسسه مالی عمومی چین، تامین مالی برای خرید مواد خام از روسیه به علت ترس از تهدید تحریم ها از جانب آمریکا و هم پیمانانش محدود کردند. بلومبرگ به نقل منابع آگاه نوشته است، این اقدام که احتمالا موقتی است، توسط حداقل دو بانک بزرگ دولتی چین، ICBC و بانک چین (Bank of China) صورت گرفته است. این بانک ها با خطر بزرگ مواجه با تحریم های ثانویه از سوی واشنگتن مواجه هستند.

ICBC، بزرگ ترین بانک در جهان به لحاظ دارایی و بانک چین، بزرگ ترین بانک چین برای مبادلات ارزی است. این بانک ها احتمال دارد، دسترسی خود به دلار را از دست بدهند زیرا تامین مالی خرید کالاهای اساسی از روسیه احتمالا به عنوان حمایت از مسکو تلقی شود. به دنبال عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و هم پیمانان غربی اش، یک سری تحریم ها علیه این بخش های اقتصادی این کشور، نهادها و اشخاص اعمال کردند. چین در سال‌های اخیر، خرید کالاهای اساسی از روسیه را افزایش داده به طوری که نزدیک به 30 درصد نفت و گاز روسیه در چین، دومین اقتصاد دنیا مصرف می شود.

صادرات ۳۰ میلیارد دلار قطعه و خودرو از ترکیه

مصطفی وارناک وزیر صنعت و فناوری ترکیه از صادرات ۳۰‌میلیارد دلاری در صنعت خودروی ترکیه خبر داد.  در نشست آمادگی برای «جام جهانی خودروهای برقی فیا» FIA Electric Car World Cup که از ۲۰ تا ۲۲ ماه مه ۲۰۲۲ (۳۰ اردیبهشت تا ۱ خرداد) برگزار می‌شود، وزیر صنعت و فناوری ترکیه گفت: «ترکیه یکی از سازندگان اروپا با قابلیت صادرات ۳۰‌میلیارد دلار محصولات صنعت خودرو است. ما بر تلاش خود افزوده‌ایم تا ظرفیت تولید را از این هم بالاتر ببریم. ما در حال کار روی خودروهای برقی، خودران‌ها و فناوری‌های خودروهای متصل به شبکه‌های اینترنتی هستیم.» وی با تاکید بر بسط و گسترش ظرفیت‌های صادراتی ترکیه گفت: «ما شاهد پتانسیل‌هایی در خصوص فناوری‌های وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین هستیم و دنیا هم به پیشرفت‌های ما علاقه نشان می‌دهد. امروز ترکیه روی فناوری‌های مناسب در زمان مناسب سرمایه‌گذاری کرده است. ما در بخش صنعت خودرو ظرفیت‌های چشمگیری ایجاد کرده‌ایم.»

وارناک، ترکیه را به عنوان یکی از کشورهای مهم در عرصه صنعت خودروی اروپا توصیف و به این اشاره کرد که علاقه به خودروهای برقی همگام با «بازار خودروی برقی داخلی ترکیه» (موسوم به TOGG) پیش می‌رود و در ادامه گفت: «تمرکز ما روی سامانه‌های حمل‌ونقل هوشمند، اشتراک‌گذاری در حمل‌ونقل نوین، نسل جدید مواد و عناصر و... است. ما اینجا شاهد توجه دنیا به بازار خودروهای برقی داخلی ترکیه (تاگ) در نمایشگاه‌های فناوری هستیم. زمانی که خودروهای ملی و داخلی ترکیه در حال تردد باشند تاثیر بزرگ‌تری بر بازار می‌گذارند. از این رو ترکیه هدف‌گذاری کرده است که کانون تولید خودروهای برقی برای اروپا باشد.» وزیر صنعت و فناوری ترکیه، «جام‌جهانی خودروهای برقی فیا» را پتانسیل بزرگی برای بازدید ‌میلیون‌ها نفر از ۱۲۷ کشور جهان توصیف کرده و می‌گوید: این فرصت مناسبی برای پیشبرد نقش استانبول در اقتصاد جهانی است. ترکیه با استفاده از این رویداد ورزشی جهانی می‌تواند برندهای ترکیه را در مقیاس جهانی معرفی کند. این مسابقه می‌تواند علاقه به خودروهای برقی در کشور را نیز افزایش دهد. وزیر صنعت و فناوری ترکیه گفت: «همزمان با دگردیسی در صنعت خودرو و گذار به خودروهای برقی، شاید زودتر از بسیاری از کشورها در جهان علاقه به خودروهای برقی در ترکیه رو به افزایش است. آرزو می‌کنم مسابقه جام جهانی خودروهای برقی از پیش باعث حمایت از صنعت خودروی ترکیه باشد. قرن بیست و یکم، ‌‌‌ قرن گسترش خودروهای برقی است. خودروهای برقی در بخش صنعت حمل‌ونقل نوین یک دگردیسی کامل به وجود خواهند آورد. هر روز زیرساخت‌های شارژ خودرو و فناوری‌های باتری در حال توسعه هستند و سهم خودروهای برقی و قطعات موردنیاز آن رو به افزایش است.»

قیمت خانه در هر منطقه تهران چند؟ براساس آخرین آمارها متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران طی بهمن ماه به ۳۳ میلیون و ۵۶ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۴ و ۱۶.۴ درصد افزایش یافته است. همچنین، تعداد معاملات انجام شده در این ماه حدود ۸.۵ هزار فقره بوده که در مقایسه با ماه قبل ۱۳.۱ درصد کم شده است که در این بین، بررسی جزئیات متوسط قیمت هر متر خانه و تعداد معاملات انجام شده در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران نشان می‌دهد که بیشترین قیمت هر متر خانه ۷۰ میلیون و ۲۵۹ هزار تومان در منطقه ١ و کمترین آن با ۱۵ میلیون و ۶۴۷ هزار تومان در منطقه ۱۸ بوده است. علاوه براین، در بهمن ماه امسال در مناطق ۱ و ۱۸ تهران به ترتیب معادل ۳۲۲ و ۲۵۳ فقره خانه معامله شده که نسبت به ماه قبل با کاهش مواجه شده است. از سوی دیگر، بررسی گزارش بانک مرکزی از نظر تفاوت متوسط قیمت مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران در بهمن ماه نسبت به دی ماه سال جاری بیانگر این است که ۱۷ منطقه از تهران با افزایش قیمت مسکن در ماه موردنظر مواجه شده‌اند. علاوه براین، مسکن در بهمن ماه سال جاری در پنج منطقه دیگر از تهران نسبت به دی ماه کاهش قیمت داشته‌ که شامل مناطق ۲، ۶، ۱۴، ۱۵، ۱۷ می‌شود. از سوی دیگر، تعداد معاملات مسکن در بهمن ماه سال جاری نسبت به دی ماه  در ۲۱ مناطق تهران کاهشی بوده و فقط در منطقه ۶ افزایشی بوده که کم‌ترین تعداد معامله مسکن به منطقه ۱۹ با ۶۴ معامله و بیشترین تعداد معامله نیز به ترتیب به مناطق ۵، ۱۰، ۴ و ۲ مربوط می‌شود که هر یک به ترتیب  ۱۲۶۲، ۸۵۷، ۷۲۷ و ۶۴۴ معامله مسکن داشته‌اند.   رییس اتحادیه املاک: بازار مسکن در حال تخلیه حباب قیمت است

قلی‌خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: بازار در حال تجربه کاهش قیمت و تخلیه حباب است و هر نوع گزارشی درباره رشد قیمت مسکن، حتی اندک و ناچیز می تواند سیگنال افزایش قیمت را به بازار بدهد. وی به مذاکرات رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: اگر شوک‌های منفی گزارش بانک مرکزی از قیمت خانه در پایتخت را فاکتور بگیریم، شوک‌های مثبت به بازار مسکن از برنامه دولت برای جبران کسری ساخت و ساز و همزمان انجام مذاکرات رفع تحریم‌ها نشات گرفته که باعث تخلیه حباب قیمت ملک و تمایل قیمت‌ها به ثبات شده است. قلی‌خسروی اظهار داشت: سوداگران نمی‌خواهند شوک‌های مثبت به بازار ملک کار خود را درست انجام دهد و در میان اخیار مثبت کاهش تورم در بخش مسکن، خبر از گرانی خانه می‌دهند؛ اما اتحادیه املاک معتقد است اکنون قدرت چانه زنی خریداران افزایش یافته و بازار به سمت خریداران است. اکنون مشتری به راحتی می‌تواند تخفیف بگیرد. به گفته وی، سوداگران در منطقه یک پایتخت ساخت و سازهای لوکس انجام می‌دهند که موجب تسری قیمت‌ها به سایر مناطق پایتخت می‌شود و اگر منطقه یک را در معدل‌گیری قیمت مسکن وارد کنیم، خبر غیرواقعی رشد قیمت‌ها داده می‌شود. این مقام صنفی تاکید کرد: در بهمن‌ماه امسال افزایش قیمت نداشتیم و رشد قیمت مسکن متوقف شده است. 

جلسه شورای عالی کار بی‌نتیجه تمام شد

محمدرضا تاجیک عضو کارگری شورای عالی کار در مورد جزئیات جلسه روز گذشته شورای عالی کار اظهار کرد: در جلسه دیروز به جمع بندی خاصی در مورد دستمزد کارگران نرسیدیم و ادامه مباحث را در جلسه آتی که شنبه هفته آینده برگزار می‌شود، پیگیری خواهیم کرد. عضو کارگری شورای عالی کار افزود: گزارشی نیز از سوی کارشناسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت مقایسه تورم و مزد در سال‌های اخیر و چگونگی افزایش‌ها در سطوح مزدی در جلسه ارائه شد. وی ادامه داد: امیدوارم شرکای اجتماعی در جلسه آتی توان خود را برای پرداخت اعلام کنند تا وارد مبحث اصلی دستمزد شویم. توقع ما این بود که کارفرمایان یک عددی را برای دستمزد اعلام می‌کردند زیرا در این صورت کمی دیدگاه‌ها را نزدیک می‌کردیم. تاجیک گفت: جلسات در صورتی می‌تواند برای جامعه کارگری مثبت باشد که دیدگاه‌های طرفین نزدیک به هم باشد.

ممنوعیت حضور شرکت‌های روسیه در کنگره جهانی موبایل

انجمن GSMA حضور شرکت‌های روسی در نمایشگاه کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۲ (MWC) که از ۲۸ فوریه (۹ اسفند) آغاز می شود را ممنوع خواهد کرد. انجمن GSMA اعلام نکرد حضور کدام شرکت‌های روسی ممنوع شده است و تنها گفت پاویون روسیه وجود نخواهد داشت تا محصولات موبایل این کشور را نمایش دهد. جان هافمن، رئیس GSMA به رویترز گفت: هیچ برنامه ای برای لغو یا به تاخیر انداختن نمایشگاه کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۲ وجود ندارد. با این حال این سازمان در وب سایت خود اعلام کرد همه سیاستها و تحریمهایی که روسیه را هدف می گیرند را رعایت خواهد کرد. بعضی از شرکتها در فهرست تحریمها هستند. تحت بعضی از تحریمها، ارسال تلفنهای همراه امکان پذیر است البته تا زمانی که به کارکنان دولتی روسیه یا وابسته های آنها ارسال نشوند. مانند بعضی از نمایشگاههای تجاری، شرکت‌هایی روسی نظیر "ویمپل کام" می توانند فضای اختصاصی برای حضور در نمایشگاه خریداری کنند اما ممنوعیت اصلی عمدتا شامل شرکت‌هایی می شود که برای حضور از پاویون روسیه استفاده می کنند.

     

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین اوکراین روسیه پیمانه اقتصادی بورس دلار مذاکرات وین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین اوکراین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی

به‌گزارش همشهری آنلاین ، ابزارهای مالی یکی از راهکارهای مهم برای تأمین مالی شرکت‌ها هستند و در چنین شرایطی ساختار ابزارهای مالی نیز در حال الکترونیک شدن هستند. یکی از ابزارهای مالی که می‌تواند به حل مشکلات مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کند، برات است. برات نوعی اوراق بهادار مشابه حواله است که شرکت‌ها می‌توانند از آن برای تأمین منابع مالی طرح‌های توسعه یا سرمایه در گردش استفاده کنند.

در واقع برات یک ابزار مالی در تجارت است که توسط یک فرد یا شرکت صادر می‌شود و به دیگران امکان پرداخت یک مبلغ معین در آینده را می‌دهد. صاحب برات می‌تواند آن را به دیگران منتقل کند و در نهایت نهایی‌ترین دارنده آن، مبلغ مورد نظر را از صادرکننده برات دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

به بیان ساده‌تر، شخصیت حقیقی یا حقوقی که برات را صادر می‌کند پرداخت مبلغی را در آینده به فردی دیگری ضمانت می‌دهد. با این تفاوت که مبلغ باید از سوی فرد دیگری که صادرکننده برات از او طلب دارد پرداخت شود.

انتشار این ابزار می‌تواند منجر به ایجاد یک انضباط در ساختار مالی کشور شود. پیش از این احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره انتشار این اوراق گفته بود: هر چقدر عنصر بی‌اعتمادی در ابزارهای پرداخت در کشور نظیر چک، برات یا سفته کاهش یابد، فعالیت اقتصادی سرعت می‌گیرد و تسهیل می‌شود؛ به‌ویژه در بحث سفته و برات الکترونیکی که این اطمینان را به فعالان اقتصادی می‌دهد تا دیگر امکان جعل از این اسناد وجود نداشته باشد.

انتشار نخستین برات الکترونیک

طبق مجوزهای صادر شده از سوی بانک مرکزی، شبکه بانکی می‌تواند در سال‌جاری تا مبلغ ۸۰هزار میلیارد تومان برات صادر کند. هنوز مشخص نیست آیا این اوراق می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تسویه بدهی‌های دولتی نیز استفاده شود یا خیر. به این معنا که شرکت‌هایی که از دولت طلبکار هستند در ازای طلب خود از دولت برات صادر کنند. در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به‌منظور تأمین سرمایه در گردش موردنیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام کنند. سررسید این اوراق یک تا ۱۲ماه است و بانک عامل به‌عنوان رکن برات گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

دیروز بانک مرکزی از انتشار نخستین برات الکترونیک خبر داد و اعلام کرد: به‌منظور گسترش تأمین مالی زنجیره تولید با تلاش‌های صورت گرفته و با همکاری بانک‌های صادرات، تجارت، ملی و وزارت اقتصاد بهره‌برداری تجاری این ابزار از امروز عملیاتی شد و نخستین برات الکترونیکی توسط ۲بانک صادرات و تجارت صادر شده است.

کد خبر 847588 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازار سرمایه بانک بانک مرکزی سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی